Sundhedsinnovation gennem brugerinddragelse

Vejen til værdiskabende produktudvikling og innovation går gennem indsigt i brugernes og købernes behov. Det gælder ikke mindst på sundheds- og velfærdsområdet, hvor det er selve livet og livskvaliteten der er på spil.

Imidlertid er brugerinddragelse ikke bare noget man gør. Og det kan være svært at afgøre, hvor meget man ønsker at inddrage brugerne, hvordan det gøres bedst muligt samt hvilke forventninger og forudsætninger brugerne har.

Ved SUND HUB , der er en del af Københavns Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet, får innovative studerende mulighed for at teste deres produktideer og realisere drømmen som opfinder ,iværksætter eller innovationsspecialist. Som led i denne sparring bliver der hver fredag invitetet gæster udefra, der bidrager med viden og praksiserfaring. Mit bidrag var et oplæg om “tendenser og metoder inden for brugerinddragelse og samskabelse”. Desuden gav jeg to studerende sparring om konkrete udfordringer i relation til brugerinddragelse, ehealth og digital læring.